ΝΕΑ

29/09/2015
Ημερίδα με θέμα «Επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση καρδιοπαθειών»
Την  Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, στο 3ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (πρώην ΚΑΠΗ) πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση καρδιοπαθειών», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου,  σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου.
Εισηγητής του θέματος της ημερίδας, ήταν  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας στο Δήμο Περιστερίου, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης, ο οποίος  τόνισε την σπουδαιότητα της πρόληψης, ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία.
Στη συνέχεια  πήρε το λόγο ο Καρδιολόγος Γεώργιος Δερμιτζάκης ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους για την μεγάλη προσοχή που πρέπει να δίνουμε στο θέμα της πρόληψης και παρουσίασε τους καρδιαγγειακούς κινδύνους και ανέλυσε τη σημασία του  προληπτικού ελέγχου και της υιοθέτησης ενός υγιεινού προτύπου διαβίωσης  για την πρόληψη των  καρδιαγγειακών  νοσημάτων.
Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλλαν στους ομιλητές. 
Την ημερίδα προλόγισε ο Υπεύθυνος του 3ου ΚΕΦΙ Περιστερίου. Χαράλαμπος Φανός. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Διοικητικό Στέλεχος Γραφείου Δημάρχου και Συνεργάτης του κ.  Γ. Μπεκιάρη.
Παρευρέθησαν επίσης ο  κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας του Δήμου και η κα Παρασκευή Αρσενοπούλου, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΕΔΥ Περιστερίου. 
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου ενημερώνει τους κατοίκους, για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων  νοσημάτων, καθημερινά στα τηλέφωνα 210. 5715 291 & 210.5704 276.