ΝΕΑ

10/09/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
Δωρεάν τεστ μνήμης στο Δήμο Περιστερίου
 
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) ο Δήμος Περιστερίου, υπό την εποπτεία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας Γεωργίου Μπεκιάρη, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών, το Κέντρο Ημέρας IASIS και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:
  • Δωρεάν τεστ μνήμης - Τετάρτη 16 έως και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015: Ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα,  στο 1ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (Αχαΐας 4 & Απολλωνίας, Ανθούπολη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, τηλ. 9011 40 41 51
  • Ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ για το ευρύ κοινό Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Περιστερίου (Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως), με Θέμα: « Η νόσος Aλτσχάιμερ μας αφορά όλους». Ομιλήτρια: Δρ. Π. Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια – νόσο Αλτσχάιμερ.
Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ που είναι  η πιο συχνή μορφή άνοιας.  
Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους και να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.