ΝΕΑ

12/08/2015
Αίτημα του Δημάρχου Α. Παχατουρίδη για 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Περιστερίου
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την επίσκεψη στις 12 Αυγούστου 2015 του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στη μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ ) ζήτησε να τεθεί σε 24ωρη λειτουργία, με την ανάλογη στελέχωσή του σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.  
Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση του κ. Παχατουρίδη για τη βελτίωση της παροχής υγείας στους πολίτες του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας. 
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν και το πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, που λειτουργεί στο Μπουρνάζι (έναντι της Β' ΔΟΥ), με τον Δήμαρχο Περιστερίου να σημειώνει στον κ. Κουρουμπλή ότι το εν λόγω κέντρο έχει τις πιο σύγχρονες υποδομές στην Αττική και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας, στελεχώνοντας με ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό.
Τόσο στο ΠΕΔΥ, όσο και στο Κέντρο Υγείας υπήρξαν συσκέψεις με τις διοικήσεις, αλλά δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπων των ιατρικών και του υγειονομικού προσωπικού να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις για την καλυτέρευση της παροχής δημόσιας υγείας στους πολίτες. 
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις του Δημάρχου Περιστερίου για τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και ως Προέδρου του ΑΣΔΑ για τα νοσοκομεία της Δυτικής Αθήνας, που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς.   
Τον κ. Παχατουρίδη συνόδευε και υπέβαλε εμπεριστατωμένες προτάσεις εκ μέρους του Δήμου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου σε θέματα Υγείας, Ιατρός Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης.