ΝΕΑ

11/08/2015
Δημιουργία ενός νέου Άλσους στο Δήμο Περιστερίου
Η Δημοτική Αρχή Περιστερίου… δεν πάει διακοπές. 
Μαζί με τους εργαζόμενους από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτρολογικού και αυτεπιστασίας έχουν ξεκινήσει να εργάζονται έντονα και συστηματικά, προκειμένου η πόλη και οι πολίτες να αποκτήσουν ένα νέο καταπράσινο Άλσος.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι για εμάς προτεραιότητα είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. 
Στο νέο Άλσος που δημιουργείται στο "Νότιο Περιστέρι", περιοχή Τσαλαβούτα κατασκευάζονται πανέμορφες και καταπράσινες διαδρομές περιπάτου, βιοκλιματικά κιόσκια ανάπαυσης, σύγχρονη παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ειδικοί χώροι μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 
Η επιλογή κατάλληλων φυτεύσεων θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη πρασίνου και στον περιορισμό των ρύπων της ατμόσφαιρας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον οικολογικό σχεδιασμό, μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία. 
Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί σε έξι (6) μήνες. 
Ο κ. Παχατουρίδης καθημερινά βρίσκεται στο χώρο της ανάπλασης του νέου Άλσους, μαζί με τους συνεργάτες του, την Αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Κώστα Ποθητό, τον Αντιδήμαρχο Πόλης Βασίλη Μπέτση και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.