ΝΕΑ

15/07/2015
Δωρεάν εξετάσεις για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες στο Δήμο Περιστερίου
Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατιτίδων στις 28 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης, παράλληλα με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τις ιογενείς ηπατίτιδες B και C στους πολίτες Περιστερίου. 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου για θέματα Υγείας, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης ενημερώνει ότι όσοι έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1998 καλούνται να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις. Η διενέργεια εξετάσεων κρίνεται επιβεβλημένη και για όσους δεν έχουν σαφή εικόνα για το ιστορικό του εμβολιασμού τους.
Η εκστρατεία θα έχει διάρκεια 5 ημερών, ώρες 11:00 - 14:00 για το διάστημα από 20/07/2015 μέχρι τις 24/07/2015 στο Δήμο Περιστερίου. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ (Σταθμός Αγ. Αντώνιος), όπου θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τις ιογενείς ηπατίτιδες Β και C, ενώ παράλληλα θα παρέχεται τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα σχετικά με τις ιογενείς ηπατίτιδες. 
Επικουρικά, θα προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη αλλά και διασύνδεση των ανθρώπων που θα βρεθούν θετικοί στις εξετάσεις, με τα κατά τόπους ηπατολογικά κέντρα της Αθήνας από το εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου.