ΝΕΑ

10/07/2015
2η δράση του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στο Δήμο Περιστερίου
ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ Μ. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ
 
2η δράση του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στο Δήμο Περιστερίου
 
Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΟΠΑΑΠ), στα πλαίσια των καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων Summer Camp και με την εποπτεία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Υγείας – Ιατρού Καρδιολόγου Γεωργίου Μπεκιάρη, διοργάνωσε στις 30 Ιουνίου 2015, στο κλειστό γυμναστήριο της Χωράφας, τη 2η δράση του προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» με μεγάλη επιτυχία. 
Ο διεθνής αθλητής της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) Μανόλης Παπαμακάριος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Περιστερίου και μίλησε σε 200 παιδιά (ηλικίας 6-12 χρονών), που συμμετείχαν στο Summer Camp. 
Εισηγητής της εκδήλωσης με θέμα: «Ενεργειακό Ισοζύγιο: Ενέργεια & Άσκηση στην ίδια ζυγαριά», ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΑΠ επί αθλητικών θεμάτων του Δήμου, Δημήτρης Χιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της άσκησης στη ζωή μας και στην προσπάθεια του Δήμου να βοηθήσει τα παιδιά σε αυτή την κατεύθυνση. 
Ο Μανόλης Παπαμακάριος, γεννημένος στο Περιστέρι, αφηγήθηκε την πορεία της καριέρας του από τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου (ΓΣΠ) σε καταξιωμένο αθλητή του μπάσκετ με ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις. Τα παιδικά του όνειρα, οι εφηβικές του αγωνίες και η συμμετοχή του στα διάφορα πρωταθλήματα ενθουσίασαν τα παιδιά που του έκαναν πολλές ερωτήσεις για τη ζωή και την καριέρα του. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον αθλητή, στην αξία της υγιεινής διατροφής στο καθημερινό του πρόγραμμα. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή φιλικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ των παιδιών και του διεθνή αθλητή, του οποίου οι αθλητικές δυνατότητες ενθουσίασαν τους μικρούς του φίλους. Η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγία της «Top Sound».