ΝΕΑ

19/07/2019
Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Περιστερίου για το σεισμό
Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 19ης Ιουλίου 2019 που έπληξε την Αττική.
Με απόφαση του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη βρίσκονται επί ποδός όλες οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το προσωπικό για τη λήψη προληπτικών μέτρων, αλλά και για την καταγραφή ζημιών.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, με θέμα «Εκτίμηση της κατάστασης, πιθανές δράσεις αρωγής των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών», ενημερώνοντας για τα άμεσα μέτρα προστασίας των πολιτών που πήρε ο Δήμος Περιστερίου. 
Από την πρώτη στιγμή του σεισμικού φαινομένου η κα. Τσιώτα είχε συνεχή επικοινωνία με τους συντονιστές του Πυροσβεστικού Σώματος και την Αστυνομία, για τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν εντός της πόλης. 
Συνολικά, δέκα (10) κλιμάκια ελέγχου μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες και καταστήματα, ανταποκρινόμενα άμεσα στα αιτήματα των πολιτών. Τοποθετώντας σήμανση γύρω από τα επικίνδυνα κτίρια της πόλης, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά.
Με απόλυτη τάξη εκκενώθηκαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, ενώ κλιμάκιο με μηχανικούς πραγματοποίησε αυτοψίες και στα δημοτικά κτήρια.
Οι πολίτες που τυχόν αντιμετωπίζουν προβλήματα από το σεισμό μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου στο πενταψήφιο 15100, στα σταθερά τηλέφωνα 2105715408, 2105701647 και κινητό 6972666517.