ΝΕΑ

05/05/2015
Εκστρατεία του Δήμου Περιστερίου κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
Εκπαιδευτικοί και γονείς παραβρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, στις 29 Απριλίου 2015 στο κατάμεστο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατούριδης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Ως Δήμος Περιστερίου ερχόμαστε να καταθέσουμε την ισχυρή μας πίστη στην απαραβίαστη αρχή  της προστασίας και της θωράκισής του παιδιού. Ανοίγοντας ορθάνοιχτα την αγκαλιά μας και κλείνοντάς το τρυφερά μέσα της. Για ορισμένα εγκλήματα, δεν υπάρχει κρίση, τιμωρία, ούτε αφορισμός. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η ίδια η πράξη της παιδικής σεξουαλικής  κακοποίησης, αλλά και η αμυδρότερη σκέψη που τυχόν θα την περιέθαλπε και θα την καλλιεργούσε".     
Ο Δήμος Περιστερίου, η Βουλή των Ελλήνων και το Συμβούλιο της Ευρώπης ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Οι εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν μαζί με τον Δήμαρχο παρακολούθησαν την προβολή του εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού DVD με τίτλο «Το Μυστικό της Νίκης». 
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος τόνισε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου το συγκεκριμένο DVD θα διατεθεί σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης μας.
Επαινετική επιστολή για την ενέργεια του Δήμου Περιστερίου απέστειλε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας Γεωργία Ψαρρά, που ανέγνωσε η Διευθύντρια του 41ου Δημ. Σχολείου Δήμητρα Μόσχου.
Για το μείζον θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μίλησε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ"  Δήμου Περιστερίου Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια.