ΝΕΑ

03/04/2015
Δημιουργία «Δικτύου Εθελοντών Γιατρών και Νοσηλευτών» στο Δήμο Περιστερίου
ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου σε θέματα Υγείας, Ιατρός Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης ανακοινώνει τη δημιουργία «Δικτύου Εθελοντών Γιατρών και Νοσηλευτών», οι οποίοι θα παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ανήμπορους, στους ανασφάλιστους, στους ανέργους και ιδιαίτερα στους κατάκοιτους ασθενείς.
Ο κ. Μπεκιάρης καλεί όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Περιστερίου, να απλώσουν το χέρι τους στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.
Είναι πολύ σημαντικό, ο γιατρός και ο νοσηλευτής να παρέχει «από καρδιάς» υπηρεσίες υγείας στον ευάλωτο συμπολίτη του, όποτε μπορεί και όποτε θέλει…
Όσον αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο κ. Μπεκιάρης υπογραμμίζει: "Η Υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό κάθε ανθρώπου.
Δοκιμάζεται καθημερινά και επηρεάζεται από το περιβάλλον, τη διατροφή, την ανέχεια, την ψυχική ισορροπία, την άσκηση, τους ανθρώπους που μας περιβάλουν, τους συνεργάτες και από αυτούς που αποφασίζουν για εμάς. Κάθε χρόνο, στις 7 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η ημερομηνία που το 1948 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), ο οποίος είναι όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".
Επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για τα θέματα υγείας των πολιτών κάθε ηλικίας. Με πάμπολλες και πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις προσπαθεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, πρέπει ο ανασφάλιστος και ο αποκλεισμένος ασθενής κάθε γειτονιάς, να τύχει της συμπαράστασης του γιατρού.
Οι Άνθρωποι για να ζουν καλλίτερα χρειάζονται αγάπη, ειλικρίνεια, κατανόηση, αξιοπρέπεια και συνέπεια. Πρέπει να χαμογελούν, να αποφεύγουν τους εκνευρισμούς, να τρέφονται σωστά, να περπατούν και να κάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους εξετάσεις που θα τους συστήνουν οι υπεύθυνοι του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου.
Τέλος, ο κ. Μπεκιάρης ζητά από τους λειτουργούς της υγείας κάθε ειδικότητας, να επικοινωνήσουν (Γραμματεία, κα Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, τηλ. 210.5701141) και να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην προσπάθεια που θα αρχίσει. Το ίδιο τηλέφωνο μπορούν να καλούν οι κατάκοιτοι συμπολίτες για να κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους και τις ανάγκες τους.