ΝΕΑ

01/04/2015
ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ 13o ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Το 13ο Λύκειο Περιστερίου και η μουσική ομάδα «Οι Χαρταετοί των Ονείρων» θα παρουσιάσουν τη συναυλία με θέμα: «Και με Φως και με Θάνατον Ακαταπαύστως - Το Ταξίδι του Ελληνικού Πολιτισμού μέσα από στίχους και μελωδίες»,  την Μ. Δευτέρα           6 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κεντρικού Δημαρχείου Περιστερίου  στις 9:00 μ.μ.
Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι, σύμφωνο με το ύφος των ημερών και τα πάθη του Χριστού, πλημμυρισμένο με εικόνες από την αρχαιότητα ως σήμερα, γεμάτο με γλυκιές μελωδίες και στίχους , που αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη συνέχεια της μουσικής μας, από τον Όμηρο στη Βυζαντινή, ως τη μουσική των Μ. Χατζηδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζου και άλλων επιφανών μουσουργών και ποιητών. 
 
Τραγούδια
 
(Θαλασσογραφία-Μικρές Νοθείες-Το Καραντί-Ερωτικό-Η μάνα του Αλέξανδρου-Εγκώμια: Άξιον Εστί-Η Ζωή Εν Τάφω-Αι Γενεαί Πάσαι,- Της Δικαιοσύνης Ήλιε-Έβαλε ο Θεός Σημάδι-Με το Λύχνο του Άστρου-Όταν Ανθίζουν Πασχαλιές-Τα Λόγια και τα Χρόνια-Ο Διγενής Ψυχομαχεί-Μπήκαν στην Πόλη οι Εχθροί-Ερωτόκριτος-Ήτανε μια φορά-Τζιβαέρι-Τα Σμυρναίικα Τραγούδια-Τι σε Μέλλει Εσένανε-Ο Καημός-Βράχο Βράχο-Απρίλη μου Ξανθέ-Μαργαρίτα Μαργαρώ-Πού ναι τα Χρόνια-Είμαι Αητός χωρίς Φτερά-Έπεφτε Βαθιά Σιωπή-Μαλαματένια Λόγια-Κάποτε θα ρθουν να σου πουν-Ποιος τη Ζωή μου-Άσπρο Περιστέρι-Καλημέρα Ήλιε).
Σκοπός αυτών των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι να τραγουδήσουν όλοι τις χαρές, τους πόνους, τα όνειρα, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού και του τόπου μας. Τα παιδιά θέλουν να  συγκινήσουν και να διδάξουν μέσα  από το  παρελθόν, να αφυπνίσουν και να στείλουν το μήνυμά τους για ένα καλύτερο παρόν και για ένα μέλλον άξιο των προσδοκιών τους. Να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά με κοινωνό τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη, τη φύση και να  φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, μέσω της μουσικής.
Εμπνευστής αυτού του ταξιδιού  και της μουσικής συντροφιάς είναι ο εκπαιδευτικός-θεολόγος Γιώργος Κουτσιούκης.
 Αρωγοί και συμπαραστάτες  στο ταξίδι του είναι ο Δήμος Περιστερίου  και η Αν/ρχος Πολιτισμού κα Τσιώτα Μαίρη,  που δείχνουν  ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτές να γίνουν πραγματικότητα ταξίδια στο μαγικό κόσμο της μουσικής και τέτοιου είδους προσπάθειες.
 
Παίζουν οι μουσικοί:
Γιαννής Γιώργος (κιθάρα-τραγούδι)
Τρεϋλάκης Αντρέας (τραγούδι)
Κούβελας Γιώργος (μπουζούκι-τραγούδι)
Κουτσιούκης Γιάννης (μπουζούκι)
Κουτσιούκης Σπύρος (τραγούδι)
Σοφούλη Γιολάντα (τραγούδι)
Κουτσιούκης Αλέξανδρος (τραγούδι)
Κουτσιούκης Λευτέρης (τραγούδι)
Σπυράτος Δημοσθένης (ντραμς)
 
Χαραλαμπίδου Ειρήνη (πλήκτρα)
Τσιγάντες Μάκης (μπάσο-τραγούδι)
Κουτσιούκης Γιώργος (τραγούδι)
 
Συνεργάτες
 
Μήλιος Ιάσωνας (χειριστής Η/Υ)
Μυκονιάτης Γιώργος (χειριστής Η/Υ)
 
Συντελεστές:
 
Παγάνης Άγγελος (γραφιστικά-προσκλήσεις)
Δούκα Εύα (γραφιστικά)
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 9:00 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ