ΝΕΑ

11/03/2015
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Περιστερίου
 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Περιστερίου διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στις 10 Μαρτίου 2015, στο πολιτιστικό - συνεδριακό κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.  
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι: "Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι μια ακόμη πρωτοποριακή κοινωνική δομή του Δήμου Περιστερίου, μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, παρέχοντας με επιτυχία εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες".
 
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα - Μάρκου υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του κέντρου απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται βία ενδοοικογενειακή, σωματική, ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking) κ.ά. 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι θεματικές ομιλίες από τα επιστημονικά στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, για τη ψυχολογική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας από την κα. Ελένη Μιχαλοπούλου (Ψυχολόγος, MSc) και τη νομική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας από την κα. Ευαγγελία Φανουράκη (Νομικός, L.L.M.).
 
Με εγκωμιαστικά λόγια για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Περιστερίου μίλησαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (παράρτημα Περιστερίου) Ευαγγελία Ρουμελιώτη - Δαρσινού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Αλεξοπούλου και Νίκος Ζούτσος κ.α.
Το κοινό καθήλωσε η ηθοποιός Σοφία Ζαρικιάν, της Πειραματικής Σκηνής Δήμου Περιστερίου, παρουσιάζοντας αφηγήσεις γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη ενδοοικογενειακή βία.