ΝΕΑ

13/03/2015
Τέθηκε σε λειτουργία στο Δήμο Περιστερίου το πρώτο ΚΕΠ Υγείας της Δυτικής Αθήνα
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑΣ

Τέθηκε σε λειτουργία στο Δήμο Περιστερίου το πρώτο ΚΕΠ Υγείας της Δυτικής Αθήνας

Το πρώτο Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π. Υγείας) σε όλη τη Δυτική Αθήνα τέθηκε σε επίσημη λειτουργία στις 12 Μαρτίου 2015 στο Δήμο Περιστερίου από το Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, παρουσία αυτοδιοικητικών και πλήθους πολιτών. 
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Περιστερίου τόνισε: "Ένα ιατρικό επιτελείο, υπό την εποπτεία και την ευθύνη του Εντεταλμένου σε Θέματα Υγείας Δημοτικού μας Σύμβουλου, κ. Γιώργου Μπεκιάρη, όπως και ενταγμένων στο δυναμικό του ΕΔΔΥΠΠΥ, ιατρών, θα είναι σε θέση, με κύρος, επάρκεια, αδιάσειστες δικλείδες ασφαλείας και ανθρωπιστική προσέγγιση, να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, όλων των συμπολιτών μας, Περιστεριωτών και μη, που θα θελήσουν να τις επικαλεστούν και να τις χρησιμοποιήσουν".
Δεν παρέλειψε ο κ. Παχατουρίδης ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, να ευχαριστήσει τον κ. Πατούλη ιδιαιτέρως καθώς μέσα από τον ευρύτερης κοινωνικής αποστολής και σημασίας Φορέα (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου είναι Πρόεδρος, δημιουργείται το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών και της αμφίπλευρης συνεργασίας. 
 
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης συνεχάρη το Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη για το μεγάλο κοινωνικό έργο στην πόλη του. Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι: «Η Προαγωγή της Υγείας στους ΟΤΑ αποτελεί σταθερά την πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής μας: τόσο της Αυτοδιοικητικής όσο και της Διαδημοτικής. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να στηρίξουμε την ΠΡΟΛΗΨΗ στους δήμους μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μπεκιάρης ενημέρωσε το κοινό ότι το ΚΕΠ Yγείας Δήμου Περιστερίου λειτουργεί καθημερινά, στο κτίριο της Ξυλοτεχνίας (Παρασκευοπούλου και Δημοσθένους, Περιστέρι), με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και αναλαμβάνει την παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού και την εκτίμηση του κινδύνου νόσησης από θανατηφόρες ασθένειες και νοσήματα φθοράς, σε μία βάση επιδημιολογική.
Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό και στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ που βασίζονται στην Πρόληψη αλλά και στους Δήμους-Μέλη που απαρτίζουν το Δίκτυο και που σήμερα αριθμούν τους 164.
 
Στην επίσημη Παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Καλόγεροπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του ΑΣΔΑ Θ. Αρβανίτης, καθώς και Εκπρόσωποι Φορέων Υγείας συλλόγων και σωματείων του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας και πολλοί ακόμη.