ΝΕΑ

13/03/2015
Παρέμβαση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Δήμου Περιστερίου
 
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης παράδωσε στον  μαθητή με ειδικές ανάγκες της 1ης τάξης, Μπάμπη Βαρελά, ειδικό κάθισμα και θρανίο, που διαμορφώνονται ανάλογα με σωματική του ανάπτυξη, καθώς και ένα φορητό υπολογιστή για την ανάπτυξη της μάθησης.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Τάσο Θεοδωράκο, μαζί με τους γονείς του μαθητή, επισκέφθηκαν στις 13 Μαρτίου 2015 το 16ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. 
Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου, ο ειδικός εξοπλισμός ξεμπλοκαρίστηκε… από τη γραφειοκρατία του κράτους και από σήμερα ο 6χρονος μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα σε καλύτερες συνθήκες.  
Ο κ. Παχατουρίδης αρκέστηκε να τονίσει: "Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλοίμονο, αν μετατραπεί σε κρίση ευαισθησίας και σε έλλειψη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς".
 
Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετούς οικονομικής κρίσης, οι αδυναμίες και τα προβλήματα της πολιτείας στην εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της μείωσης των ήδη χαμηλών κονδυλίων που διαχρονικά κατευθύνονται στην εκπαίδευση και κυρίως των ατόμων με αναπηρία. 
Τέλος, ο Δήμαρχος Περιστερίου έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Σχολείου Βασίλειο Καραπάτη για το σημαντικό παιδαγωγικό τους έργο, που επιτελούν σε αρκετά δύσκολες συνθήκες.