ΝΕΑ

22/01/2015
Τέθηκε σε λειτουργία Σταθμός Μητρικού Θηλασμού
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τέθηκε σε λειτουργία Σταθμός Μητρικού Θηλασμού

Στις 22 Ιανουαρίου 2015 τέθηκε στο Δήμο Περιστερίου σε λειτουργία ο πρώτος σε πανελλαδικό επίπεδο Σταθμός Μητρικού Θηλασμού από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και την Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, στοχεύοντας στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού. 
Ο Δήμος Περιστερίου χαρακτηρίζεται ως Δήμος «Φιλικός προς τα βρέφη» (Baby Friendly), με δημιουργία και λειτουργία στο Δημαρχείο ενός ξεχωριστού χώρου θηλασμού, που θα παρέχει ακόμη συμβουλευτική υποστήριξη, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή από όλα τα κόμματα.
Σε δηλώσεις της, η κα. Παπακώστα μίλησε για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, σημειώνοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αγκαλιάσει αυτή τη δράση. 
Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι πρωτοπορώντας -για μια ακόμη φορά- ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία ένα σύγχρονο σταθμό θηλασμού στο κέντρο της καρδιάς της πόλης. 
Ο Σταθμός Θηλασμού λειτουργεί όλο το 24ωρο, προσφέροντας τη δυνατότητα στις "μανούλες" όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, να θηλάσουν με το μητρικό τους γάλα, που αποτελεί την ιδανικότερη τροφή για τα μωρά.