ΝΕΑ

27/02/2019
Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών χωρών στο Δημαρχείο Περιστερίου

Το Δημαρχείο Περιστερίου επισκέφθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου 2019 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Πολωνία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Σχολικής Εκπαίδευσης «Erasmus+» που συμμετέχει ενεργά το 40ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Δήμου Περιστερίου που συγκαταλέγεται στους πιο οικονομικά υγιείς Δήμους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για τα πρωτοποριακά κοινωνικά προγράμματα.

Όπως ότι ο Δήμος Περιστερίου έχει εξασφαλίσει τα τρόφιμα του μήνα σ’  όλους τους Περιστεριώτες φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους και στις νέες μητέρες μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών, παρέχονται δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη κλπ).

Δεν παρέλειψε ο κ. Θεοδωράκος να δώσει συγχαρητήρια στον Διευθυντή του 40ου Δημοτικού Σχολείου Νικόλαο Χρηστάκη και στους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Κοντογιάννη, Ελένη Ρεκούτη, Βίκη Γιαννοπούλου και Κατερίνα Βούδδα για τη συμμετοχή τους στο συνεργατικό έργο «Καινοτομία= Κίνητρο: Πώς να είναι κανείς ευέλικτος μαθητής με δημιουργικό μυαλό» του Erasmus+.

Οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στη δράση μέχρι και το 2020 και συνεργάζονται με μαθητές σχολείων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιείται η ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών και εκπαιδευτικών μεταξύ των σχολείων των συμμετεχόντων χωρών.      Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και καινούριων πρακτικών μέσω της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών για τη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας, η γνωριμία βασικών πτυχών πολιτισμού των χωρών που συμμετέχουν, καθώς και η καλλιέργεια της Αγγλικής Γλώσσας σε αυθεντικό περιβάλλον.

 

-  ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou